Felix fra Trinidad, Cuba

Mød Felix fra Cuba. En pavestolt far til fire og en dygtig bygningskonstruktør. Felix var ikke mere end 12 år gammel, da han skulle træffe den første og måske største beslutning i sit liv. Han skulle vælge mellem uddannelse og arbejde. Valget var svært, men Felix var nødt til at vælge uddannelse fra og arbejde til – for familiens skyld.

Felix er den ældste i en søskendeflok på 12, fem søstre og seks brødre. Han følte et stort ansvar for familien, og derfor accepterede han beslutningen om at droppe skolen. Der var ikke noget andet valg, hvis familien skulle klare sig og skaffe mad på bordet hver dag. 

Ingen af Felix´brødre fik en uddannelse, men det gjorde alle hans søstre. Noget der kun var muligt, fordi Fidel Castro var kommet til magten på det tidspunkt. 

 

Felix arbejdede som bygningskonstruktør, og han har været med til at lave mange storslåede projekter i lokalområdet. Primært arbejdede han med at restaurere gamle historiske bygninger, men det er opførelsen af en anden bygning, der står mest klart i Felix´ hukommelse. 

Et kæmpestort hotel, der skulle bygges et nærmest umuligt sted på grund af problemer med fundamentet. Jorden på det sted, hvor hotellet skulle opføres, var det rene sand – derfor tog det ligeså lang tid at lave fundamentet, som det tog at lave hele bygningen. Det projekt glemmer Felix aldrig. 

 

Som barn havde Felix mange interesser og var ofte ude og lege på gaden sammen med de andre børn. De legede tit den klassiske leg røvere og politi, hvor de jagtede hinanden rundt i de brostensbelagte gader med hjemmelavede træpistoler og geværer.

Når der ikke var børn at lege med, tog Felix cyklen ned til stranden alene. Det var ikke noget, hans mor havde givet tilladelse til, så derfor endte det ofte med en røvfuld, når han kom hjem, men det var det hele værd. Felix elskede at lege og svømme i vandet, og så havde han samtidig fundet det helt perfekte sted til at fange krabber. 

Krabber som nogle dage kunne redde ham fra en røvfuld, fordi de gav aftensmad til hele familien. Felix fortalte sin far om det hemmelige sted, og så begyndte de at tage ud for at fange store krabber sammen. Det brugte de mange timer på, og de kom i begyndelsen ofte hjem med mange rifter på arme og hænder, som krabberne havde givet. Det førte til, at far og søn i fællesskab opfandt en speciel tang, som de kunne bruge til at gribe fat i krabberne og undgå deres kløer. Siden den dag var det slut med rifter.  

 

 

Felix´ mor er stadig i live i dag og er hele 96 år. Det er Felix søster, der tager sig af moderen, men han kommer selv dagligt forbi for at se, hvordan det går med dem. 

Felix er et stort familiemenneske, og derfor nyder han mere end noget andet, når de alle kan være samlet til særlige begivenheder som fødselsdage, jul og ikke mindst mors dag. 

De mødes oftest hjemme hos Felix, der har arvet forældrenes hus, og derfor har plads til hele familien. Felix har opnået mange ting i sit liv, som han er stolt af, men en ting slår dem alle. At blive far. Han er pavestolt af alle sine børn, og de har alle klaret sig godt og har deres egen familie i dag.

Har du spørgsmål til værket?

Motiv: Felix
Str. 150x200cm
Ramme str: 154x204cm
Ramme: Matsort
Materialebrug: Akryl/Spray