Macario fra Mexico City, Mexico

Mød Diego fra Guatemala. En hårdtarbejdende og dygtig kaffebonde med et stort familiehjerte. Diego har styr på det med kaffebønner – både vægten og hvordan de skal smage. Han er samtidig god til at forhandle, så han lige nu kan sælge områdets bedste kaffebønner med stor profit. Bønnerne køber han sammen med sin partner Daniel fra en lokal farmer, hvor de har charmeret sig til en rigtig god pris. Makkerparret ved præcis, hvor mange bønner, der skal være i en sæk. Der skal være 39 pund – hverken mere eller mindre.

 

Diego arbejder hårdt hver dag, men det gør ikke noget. Han elsker sit arbejde. I lavsæson kan makkerparret sælge 5-6 sække om dagen, men når det går rigtig godt i højsæsonen, og der er travlt i butikken, sælger de 70 sække om dagen. Det hårde arbejde – især i højsæsonen – har sin pris. Her ser Diego ikke sin familie nær så meget, som han gerne ville. Diego har dog forsøgt at få mere tid med familien ved at lokke familien med på arbejdet og det er heldigvis ofte lykkedes. 

Diego har fire drenge, der alle har et brændende ønske om at gå i deres fars fodspor. De hjælper alle til på markerne og har opnået en stor viden om bønnerne. Det samme kan man desværre ikke sige om Diegos datter. Hun har på nuværende tidspunkt ingen interesse for arbejdet med kaffebønner. Hun bruger det meste af tiden sammen med vennerne, men Diego har også valgt at skåne hende for alt det hårde arbejde i markerne, og det er der en helt særlig grund til. Det er ikke et arbejde for hans lille pige. Diego og hans kone havde altid drømt om at få en lille pige sammen, men den drøm blev næsten lagt på hylden, da der kom fire drenge i streg. Diegos kone blev gravid igen, og de besluttede sig for, at det skulle være det sidste forsøg. Deres bønner blev hørt, og den sødeste lille pige kom til verden. Derfor er det heller ikke nogen hemmelighed, at datteren, Maria, er mere forkælet end hendes fire brødre.

Drømmen om at få en lille pige gik i opfyldelse, så nu er der kun en drøm tilbage for Diego. Drømmen om at børnene vil føre hans livsværk videre og med sønnernes engagement i den lille biks, skal den drøm også nok gå i opfyldelse for Diego.

Motiv: Diego
Str. 150x200cm
Ramme str: 154x204cm
Materialebrug: Akryl/Spray