Carlos fra Medellin, Colombia

Mød Carlos fra Communa13, Columbia. En passioneret danser og omsorgsfuld far. Hans liv har ikke været nogen dans på roser – bogstavelig talt – og han har kæmpet for alt, hvad han har opnået. Carlos bruger alt sin tid på dans og håber, at han kan være inspiration for andre unge.

Carlos glemmer aldrig den første gang, han fik øjnene op for glæden ved at danse. Han var kun 10 år gammel, havde aldrig danset før, men alligevel blev han så inspireret af dansecrewet ”Eternal Wolf”, at han tilmeldte sig en dansekonkurrence. Man skulle betale rigtig mange penge for at komme ind til showet og konkurrencen. Penge som Carlos og hans ven ikke havde. Derfor sneg de sig ind. Da Carlos så en fra dansecrewet stå på hænder og skifte til albue-stand, var han helt solgt. Han kunne mærke adrenalinen pumpe, og han kunne slet ikke lade være med at danse.

 I dag tænker Carlos stadig tilbage på denne oplevelse og håber andre unge mærker det samme, som han gjorde dengang. I dag er Carlos en del af et meget anerkendt dansecrew i Communa13 – BlackAndWhite. Han blev inviteret til at være med i crewet, og kun sådan kan man blive en del af det. Den person, som inviterer en danser ind i crewet bærer ansvaret for den inviterede, i dette tilfælde Carlos.

Carlos er stolt af at være en del af dansecrewet, fordi de alle er meget seriøse omkring dansen. Men han sælger også sko ved siden af, så han ikke kun er afhængig af pengene, der kommer fra dansen. Carlos skal nemlig ikke kun forsørge sig selv – han har en søn på tre år i Venezuela. Carlos og moderen gik fra hinanden, mens sønnen var helt lille. Moderen har fundet en anden i dag, men de er stadig på talefod med hinanden og Carlos hjælper med at forsørge sønnen, så godt han kan. Det er nu et år siden, han har set ham, men han savner ham hver dag, og han vil gerne være den far, han ikke selv har haft.

Carlos er enebarn og har aldrig kendt sin far. For nogle år siden besluttede han sig for at finde frem til ham. Via sociale medier lykkedes det, og han fik kontakt. De har holdt kontakten ved lige, men har ikke mødt hinanden i virkeligheden. Carlos stoppede med at være skuffet over sin far for længe siden. Nu bruger han alt energien på at forsøge at skabe en relation til ham – viske tavlen ren og begynde forfra. Fortiden skal ikke fylde alt i nutiden.

Gennem faderen fik Carlos også kontakt til sine halvsøstre, og i dag har han en meget tæt forhold til en af dem. De er som to dråber vand, og Carlos har efter mødet med hende fået lavet en tatovering, som er magen til søsterens – men med hendes navn under. Selv om Carlos ikke er vokset op i Communa13, så kender han følelsen af konstant at leve i frygt og ved, hvordan det påvirker især de unge i området.

Han har mange drømme, men mest af alt, så håber han på, at han kan lære de unge at holde sig væk fra kriminaliteten og bruge dansen til at udtrykke sorgen og vreden – i stedet for at bruge vold.

Har du spørgsmål til værket?

Motiv: Carlos
Str. 150x200cm
Ramme str: 154x204cm
Ramme: Sort/sølvbørstet
Materialebrug: Akryl/Spray