Carli fra Guna Yala, Panama

Mød Carli fra Panama. En trofast og passioneret piccolo, der trods en alder på 71 år stadig står op hver dag og passer sit arbejde med glæde. På den lokale havn tager han hver morgen imod både turister og øboere, med en varme og en venlighed, der sjælden er set. Jobbet består i at bære deres tasker og i mange år, har det været på ryggen. Et slidsomt og hårdt job, men Carli nyder at hjælpe og byde gæsterne velkommen. 

Alle i landsbyen kunne se, hvor meget Carli knoklede med taskerne, og derfor besluttede de sig for at give ham en stor overraskelse en dag. De gik sammen om at købe en trillebør til ham, så han ikke længere skulle bære tasker og kufferter på ryggen. Carli blev enormt rørt og kunne slet ikke forstå, at han havde fortjent så fin en gave. Han var samtidig også glad for, at der var nogen, der tænkte på ham – han har nemlig aldrig stiftet familie selv. Han har altid boet på San-Glas øerne, men har ikke tal på, hvor mange forskellige steder, han har boet. Carli har altid haft et stort tilhørsforhold til øerne, men kombineret med en rodløshed i forhold til at bo det samme sted i mange år.

Carli har altid været alene. Ingen børn og ingen partner. Men han har det fint med det. I sit arbejde som piccolo oplever han dagligt, hvor mange problemer, der kan være forbundet med at være en del af en familie. Selv om Carli aldrig har drømt om at stifte familie, så er der dog en ting, han godt kan fortryde lidt i dag. At han ingen børn fik. I dag er han helt alene, og der er ingen til at tage sig af ham, når han først bliver rigtig gammel. Han skal klare det hele selv. 

Carli har brugt det meste af sit liv på at hjælpe andre, derfor håber han også på, at andre vil hjælpe ham, når han ikke kan klare sig selv længere. Et håb, der sagtens kan blive til virkelighed. På øen er der nemlig kultur for at passe godt på hinanden og tage sig af de gamle – også selv om man ikke er familie. Men der går forhåbentlig lang tid, inden Carli når dertil – og indtil da vil han gøre sit bedste for at give gæsterne en god velkomst.

Har du spørgsmål til værket?

Motiv: Carli
Str. 150x200cm
Ramme str: 154x204cm
Ramme: Sort/sølvbørstet
Materialebrug: Akryl/Spray