Tau Yogadas Frikstad

Jeg forsøger at indfange den stemning, der opstod i mødet mellem mig og de mennesker, som billedet er inspireret af. Jeg maler, fordi jeg har noget på hjerte – og fordi, jeg ikke kan lade være. Inspirationen er overvældende i mødet med andre mennesker, og jeg nyder at udfolde det kreativt igennem mine billeder. Jeg maler mennesker, som jeg har mødt på min vej, og det gør billedet personligt og giver det en ekstra dimension. 

De maleriske gener i mig kommer ikke fremmede steder fra. Jeg er barnebarn af maleren Peter Vorgaard (1934 – 1995), som medierne sammenlignede med Asger Jorn – og her begyndte min rejse ind i malerverdenen. 

Da jeg var en lille og nysgerrig dreng, forsøgte jeg at kopiere min morfars billeder med større eller mindre succes, men det var allerede her, jeg fik øjnene op for, hvad maleriet kan. Da jeg blev ældre blev billederne mere abstrakte – og midt i det abstrakte begyndte jeg at lege med at inkorporere ansigter for at give billederne mere dybde. Den tanke har jeg fastholdt og udviklet, og det er nu blevet en signatur i mine billeder.

Peter Vorgaard (1934 – 1995 )

Det personlige møde

Jeg elsker at møde nye mennesker på min vej, og jeg stræber altid efter at gense og møde de personer som inspirerer mig ved første møde. 
Jeg rejser derfor meget, og rejser ofte tilbage til de destinationer hvor jeg har været før. 

Glæden jeg mødes med hos en af de personer jeg har afbilledet er ubeskrivelig.